"250 Revision Question On THE LIFE CHANGER By Khadija Abubakar jalli

Views

 




The Life Changer Chapter 1 Likely Jamb Questions


1. What is the full name of the author of the Life Changer?

Answer: Khadija Abubakar Jalli

2. Why did the mother pause to listen to their conversation?

Answer: Because there was something about the laugher that drew her attention

3. Why were the other sisters laughing very hard?

Answer: The 5-year-old younger one was telling them stories

4. She was telling her two sisters the story of her classroom encounter with their meddlesome Social Studies teacher. Which other word can replace meddlesome as used in the novel?

Answer:  Interfering

5. They were waiting for dad, why?

Answer: He is a banker, he closes by 5 pm and gets home late.

6. How old was Bint when she was narrating the story?

Answer: 5 years old.

7. How do you say Good Morning in French?”

Answer : Bonjour

8. How do you say that’s very good in French?

Answer: C’est tres bien

9. How do you say that’s very good in French, Aunty?” Bint asked reverentially.

Question: Which other word can replace reverentially as used in the passage?

Answer: Respectfully, In admiration

10. Why did the students surround Bint and started clapping and singing going around her

Answer: Because she asked a question the teacher could not answer

11. The following are reasons the mom (Ummi) goes into their room… Ummi – (Arabic) when translated means mummy too.

1. To question them about neatness
2. To keep them company

12. Who was Bint’s elder sister?

Answer: Jamila

13. Who was the first child?

Answer: Omar (the only male)

14. Who was Bint’s Teacher?

Answer: Mallam Salihu

15. How do you say goodbye until we meet again in French?

Answer: au revoir

16. When our conversation got that animated…. Mean

Answer: Full of life, exciting, lively

17. Omar Gained admission to study at where?

Answer: Study Law at the Kongo Campus of Ahmadu Bello University, Zaria.

18. According to Omar, what’s stopping Teemah from growing tall?

Answer: Plain Jealousy, Envy



The Life Changer Chapter 2 Likely Jamb Questions

The Story of Ummi and university as a life changer.

1. What was Salma’s Physical appearance?

Answer: Salma was a fair complexioned girl, tall, slim and rather busty.

2. What does Selma believe about Lecturers?

Answer: University Lecturers take money from boys and ask girls on a date

3. Why was the HOD close to Ummi

Answer: She knows her husband very well and was even the one who worked her admission.




The Life Changer Chapter 3 Likely Questions

1. Who was the formidable boka

Answer: traditional medicine man

2. What is the real name of the quiet one?

Answer: Talle

3. Where did the quiet one hear the police syrene?

Answer: Hakimi’s house.


4. Talle was guilty of which Crimes?

Answer: kidnapping, armed robbery and extortion.


5. How long did Talle and Zakki kidnap the little boy?

Answer: One week

6. How much did the kidnappers demand?

Answer: one million and later came down to two hundred and fifty thousand naira

7. What does EMAL stand for?

Answer: Examination Malpractice

8. What drove Salma out of the university

Answer: Examination Malpractice

For more likely questions kindly join NAIJAFANBASE TV



Post a Comment

0 Comments